×

Je gezonder voelen door een elektrische tandenborstel?

elektrische-tandenborstel

Je gezonder voelen door een elektrische tandenborstel?

Gebruik je nog een gewone tandenborstel en twijfel je om over te stappen naar een elektrisch model? Door tandartsen wordt het gebruik van een elektrische tandenborstel erg aangeraden. Er zijn een flink aantal voordelen van het poetsen met een elektrische tandenborstel. Lees snel verder voor 6 voordelen en stap vandaag nog over! 

De 6 voordelen van het gebruik van een elektrische tandenborstel 

1. Je haalt meer tandplak weg 

Door de mechanische manier van poetsen van een elektrische tandenborstel haal je veel meer tandplak weg dan met een gewone tandenborstel. De trillingen, rotaties en oscillaties zorgen dat je meer tandplak kunt verwijderen. Je tanden zullen dan ook gelijk een stuk gladder aanvoelen en een vieze smaak in de mond zal daarnaast volledig verleden tijd zijn.  

2. Je kunt overal bij 

Met een elektrische tandenborstel kom je eenvoudig bij alle lastig bereikbare plaatsen in je mond. Je kunt bij je achterste kiezen en je kunt alle randjes in het tandvlees meenemen. 

3. Sneller schoon 

Het is aan te raden om met een elektrische tandenborstel zo’n 3 seconden per tand stil te staan. Om hetzelfde schone effect te behalen met een gewone tandenborstel zul je veel langer moeten poetsen. Veel mensen hebben het gevoel dat het poetsen met een elektrische tandenborstel veel langer duurt, maar niets is minder waar. Daarnaast zijn vele elektrische tandenborstels ook voorzien van een handige timer, zodat je precies weet wanneer je klaar bent.  

4. Gezond tandvlees  

Door te poetsen met een elektrische tandenborstel kun je gemakkelijker en beter het tandplak verwijderen. Je zult na twee weken al merken dat je tandvlees een stuk gezonder is. Je tandvlees is minder rood, zal minder snel bloeden en zal zich strakker rond de tanden gaan vormen. Door de trillingen van de tandenborstel krijgt je tandvlees ook een goede massage, wat erg goed is om ontstekingen te voorkomen.  

5. Minder tandsteen 

Wanneer je tandplak niet op tijd verwijdert, kan dit zich tot tandsteen gaan vormen. Met een elektrische tandenborstel kun je gemakkelijker tandplak verwijderen, waardoor je dus direct kan kiezen voor aanslag en tandsteen verwijderen. Je tanden blijven langer wit en je hoeft minder vaak naar de mondhygiëniste om tandsteen te laten verwijderen

6. Minder snel gaatjes 

Het laatste grote voordeel van poetsen met een elektrische tandenborstel is dat je minder snel last zult hebben van gaatjes. Omdat je met een elektrische tandenborstel beter kunt poetsen en het vuil op lastig bereikbare plekken kunt verwijderen, zullen er minder snel gaatjes ontstaan.