×

Energetisch therapeut worden om blokkades weg te nemen

Energetisch therapeut worden om blokkades weg te nemen

Hoe kan ik energetisch therapeut worden?

Met handopleggingen kosmische energie overbrengen op personen is het werk van een energetisch therapeut. Het is de bedoeling dat mensen door het geleiden van goede energie en afvoer van slechte energie weer in balans raakt, zowel fysiek als mentaal. Men hersteld als het ware automatisch weer door healing. Alles op aarde bestaat uit energie van plant tot dier tot mens. Omdat alle energie met elkaar in verbintenis staat heeft dit ook invloed op het welzijn zoals het ervaren van lichamelijke ongemakken. Een onbalans in het lichaam komt doordat er een chakra blokkade is. Door deze blokkades kunnen holistische klachten ontstaan omdat de energie niet goed meer door kan stromen.

Diverse oorzaken

Vaak zijn oude trauma’s uit de jeugd of vorige levens hier een oorzaak van. Maar ook een laag zelfbeeld en gebrek aan liefde voor jezelf die zich uiten in bepaalde patronen kunnen voor chakra blokkades zorgen.

Als energetisch therapeut leer je dus die blokkades te vinden bij mensen en ze door middel van kosmische energie te verwijderen met handopleggingen. Elke klacht heeft zijn oorsprong. Door de oorzaak weg te nemen lossen de klachten ook langzaam op. Naast de pijn zelf hebben veel klachten emotionele oorzaken zoals verdriet, jeugdtrauma, verlies, stress en angst. Zowel op emotioneel, mentaal, energetisch als op spiritueel vlak kan deze oorzaak liggen.

Oorzaken van regelmatig terugkerende klachten

Hoofdpijn kan een dieper liggende oorzaak hebben. Veel mensen stoppen negatieve herinneringen weg om er niet aan te denken, op die manier heeft deze herinnering geen kans om verwerkt te worden wat uiteenlopende klachten teweeg kan brengen. Zowel gesprekken met cliënten als handopleggingen kunnen worden ingezet om de oorzaak te achterhalen.

De technieken en methodes van een energetisch therapeut lopen uiteen. Er kan op rouwverwerking, trauma, ontspanning, levensobservatie en dingen loslaten worden gericht. Voor stressreductie en gewone ontspanning kan de therapie ook worden ingezet. ZoMa Opleidingen biedt opleidingen aan om officieel erkend energetisch therapeut te worden zoals de opleiding Holistisch therapeut of Reiki opleidingen en cursussen.

Verstuur reactie