×

Wat te doen wanneer je koorts hebt

wat-te-doen-bij-hooikoorts

Wat te doen wanneer je koorts hebt

Wanneer je ziek begint te worden, kan dit heel vervelend aanvoelen. Je voelt je verslapt en wilt liever de hele dag op het bed blijven liggen. Wanneer je ziek begint te worden, is het van belang dat je je temperatuur opmeet. Doordat je je temperatuur opmeet, weet je of je kort hebt of niet. Als de temperatuur boven de 38 graden is, betekent dit dat je koorts hebt. Heb je nou boven de 40 graden koorts? Dan dien je de huisarts te bellen want dit kan erg gevaarlijk zijn. Wil je weten wat je kunt doen tegen koorts? Lees dan gerust verder.

Wat kun je doen tegen koorts?

Aan koorts is niets te doen. Het komt vanzelf en zal ook vanzelf overgaan. Dit betekent ook dat je gewoon op bed zal moeten uitzieken totdat je weer beter bent. Zorg er voor dat je de thermometer gebruikt om te kijken of je koorts hebt. Heb je een lichaamstemperatuur boven de 38 graden? Dan betekent dit dat je koorts hebt. Het is belangrijk om genoeg vocht binnen te krijgen, dus drink genoeg. Je zal meestal binnen een paar dagen weer fitter voelen waardoor je weer kunt werken of naar school kunt gaan. Mocht de pijn echt heel erg zijn, dan kun je altijd contact opnemen met de huisarts. Hij of zij kan jou dan adviseren wat je het beste kunt doen.

Koorts voorkomen?

Als je koorts wilt voorkomen, dan is het van belang dat je een goede weerstand hebt. Merk je dat je weerstand niet goed is? Dan kun je eventueel wat vitaminepillen slikken. Vitaminepillen zullen ervoor zorgen dat je genoeg vitamines in je lichaam hebt zodat je immuunsysteem goed zijn werk kan blijven doen. Dit betekent dan ook dat je niet snel koorts zal krijgen. Als je een goede weerstand hebt en je krijgt koorts, dan zal de koorts ligt zijn en hoef je je geen zorgen te maken. 

Verstuur reactie