×

Hoe je weer een gezond leven krijgt in de corona tijd

Hoe je weer een gezond leven krijgt in de corona tijd

In de tijd van corona vinden veel mensen het lastig om nog motivatie te hebben om gezond te eten en lekker te sporten als alles dicht is. Veel van deze mensen zijn ook aangekomen in deze tijd, het wordt ook wel de corona kilo’s genoemd. Ben je hier nou helemaal klaar mee en wil je er verandering in brengen en weer een gezonde geest krijgen? Lees dan hier hoe je dat weer kunt doen!

Waarom hebben mensen weinig motivatie?

Door de corona kan je weinig naar buiten en leuke dingen doen, dan komt er ook nog bij kijken dat je bijna niemand mag zien. Veel mensen hebben hier moeite mee, omdat het erg saai is en je alleen maar binnen kan zitten en niet iets kunt doen. Hierdoor hebben ze geen gezond leven meer en gaan ze sneller in hun bed liggen een film kijken en eten, dit is niet goed zo word je alleen maar duf en krijg je geen motivatie voor andere dingen.

Mensen vinden dit heel erg lastig om toch een ritme te vinden, doordat zij geen ritme hebben zien zij het nut van veel dingen niet in. Hierdoor kan het zo zijn dat mensen zelfs in een burn-out terecht komen, dit is natuurlijk niet de bedoeling. 

Hoe krijg je weer motivatie

Wil je weer een gezonde geest krijgen? Dan moet je opzoek naar je motivatie, dit kan op verschillende manieren. Nu het weer een stuk beter gaat in de coronacrisis kan er al een stukje meer gedaan worden zo krijg je steeds meer een ritme. Een ritme is belangrijk om een gezond leven te hebben.

Begin weer met het sporten, dit kan weer in de sportschool of lessen buiten in het park, heb je hier nog geen zin in? Begin dan met een work-out in je huis of tuin, zo beweeg je wel en ga je je weer beter voelen. Op deze manier krijg je jouw gezonde geest weer terug.

Gezond eten is ook een factor, wanneer je dit doet krijg je weer een gezond leven. Je hoeft natuurlijk niet gelijk op een dieet te gaan, zo zal je mentale gezondheid alleen maar achteruitgaan. Langzaam afbouwen, dat is waar je mee moet beginnen. Eet gezondere dingen vervang die zak chips voor iets gezond. 

Mentale gezondheid in de corona tijd

Veel mensen hebben last van hun mentale gezondheid, dit komt vaak door corona. Dat komt omdat mensen niet met andere kunnen afspreken door de regels en veel dingen niet door kan gaan of nergens heen kan. Er wordt hierdoor veel stress ervaren.

Je kunt dit op verschillende manieren oplossen, begin als eerst met mindfulness. Onder mindfulness vallen dingen zoals mediteren en ademhalingsoefeningen. Vaak kan het hierdoor al een stuk beter worden en zul je minder stress ervaren. Lukt dit niet? Vraag dan hulp bij familie of een specialist. 

Verstuur reactie