×

Hoe verloopt de ziekte van parkinson?

verloop-Parkinson

Hoe verloopt de ziekte van parkinson?

Ieder mens heeft dopamine nodig om de verschillende delen in het brein te laten communiceren om vervolgens opdrachten gemakkelijk door te geven aan de uitvoerende macht. Mensen met parkinson verliezen steeds meer van deze dopamine producerende zenuwcellen, waardoor de opdrachten van het brein niet meer goed door komen bij de delen van het lichaam, die dit moeten gaan uitvoeren. De communicatie in het lichaam verloopt dus niet meer soepel, waardoor het lichaam letterlijk stil kan vallen.  Men moet dus steeds meer aandacht besteden aan bewegingen die voorheen vanzelf gingen. Maar wat kun je verwachten van parkinson en het ziekteverloop van deze ziekte? Je leest het hier.

Hoe verloopt de ziekte van parkinson?

Als je de diagnose parkinson krijgt, vallen er vaak veel dingen op zijn plek en je gaat verschillende symptomen herkennen zoals; jezelf zwak voelen, moeilijk kunnen schrijven of een arm die ineens begint te trillen. Nadat je deze vroege symptomen hebt herkend, krijg in de in verloop van de tijd steeds meer te maken met hevige en andere kenmerken van de ziekte. Zo kun je moeite krijgen met bewegingen en lichaamsfuncties en kun je last krijgen van je stemming, gedrag en slaperigheid. Deze klachten zullen in de toekomst alleen maar erger worden en kunnen er voor zorgen dat je bepaalde dingen niet meer zelf kan doen en het betekent dat je medicijnen zal moeten gaan slikken. 

Wat is de tijdsindicatie bij de ziekte van parkinson?

Als je deze ziekte hebt, krijg je dus te maken met verschillende en uiteenlopende symptomen. Wat dit voor ieder individu betekent is onzeker, bij deze ziekte weet je niet wanneer je waar last van gaat krijgen. Dit houdt in dat, bij parkinson, het verloop voor iedereen anders is. Bij de een zal de ziekte zich snel ontwikkelen en bij de ander minder, er valt dus weinig over te zeggen. Behandelingen en medicijnen zouden kunnen helpen, mits deze met jou en de ziekte mee veranderen. De ziekte is zo goed te beheersen en dat zal er voor zorgen dat jouw levenskwaliteit voor lange tijd uitstekend blijft. Meer weten over hoe om te gaan met de ziekte van Parkinson? Op VerderMetParkinson.nl lees je alles over deze ziekte.

Verstuur reactie