×

Laser ontharen, wat is de beste methode?

laser-ontharen

Laser ontharen, wat is de beste methode?

Ontharen via een laser is al lange tijd een van de normaalste zaken van de wereld als het aankomt op ontharen. Het begon als een trend en klonk sciencefiction-achtig. Je haar voorgoed verwijderen door middel van een laser? Kon dat echt? Jazeker. Tegenwoordig zijn we zover dat er verschillende lasers en laserbehandelingen zijn om uit te kiezen.

Maar wat is dan de beste laser ontharingsbehandeling? Wij vertellen je het in deze blog. Maar laten we eerst beginnen met de vraag wat laser ontharen nou precies is.

Wat is het precies?

Laserontharing is een haarverwijdering methode die permanent is. De reden dat het permanent is, is dat de laser zich richt op de haarzakjes. Door deze te vernietigen kunnen er op het behandelde stuk huid geen haren meer groeien.

De laser doet dit door bundels van licht te richten op de haarzakjes. Deze lichtbundels worden opgevangen door het pigment in de haarzakjes. Dat zorgt ervoor dat de haarzakjes uit elkaar spatten omdat ze de grote hoeveelheid licht niet aankunnen. Het resterende pigment en stukjes haarzakje worden automatisch door het lichaam afgevoerd. Zo verwijderen je haarzakje voor haarzakje alle haar uit het behandelde stuk huid. 

Deze methode werkt echter alleen als het huidzakje nog niet volgroeid is. Je zult dus een aantal keren terug moeten komen om de behandeling succesvol te maken. Afhankelijk van het type huid en de plaats op het lichaam zul je tussen de 6 en 10 keer terug moeten komen

Wat is de beste laser ontharings-behandeling?

Wat is de beste ontharingsmethode via laser. Als we heel eerlijk zijn, de meeste lasers en/of behandelingen ontlopen elkaar niet echt qua resultaat. Ook zijn de meeste laserbehandelingen pijnloos of bijna pijnloos.

Het enige waar echt wat verschil in zit is het aantal behandelingen dat je nodig hebt om tot het gewenste resultaat te komen. Uit onderzoek is gebleken dat er met de Soprano Laser behandeling het minste aantal behandelingen nodig zijn voor een mooi resultaat. 

Natuurlijk is dat wel afhankelijk van het type huid dat je hebt, hoe behaard je bent en op welk deel van je lichaam je het haar wilt laten weglaseren.

Overigens is er na iedere behandeling vaak wel een opfrisbeurt nodig na een aantal jaar. Omdat het zelf herstellende vermogen van de huid er in sommige gevallen voor zorgt dat de haarzakje toch weer terug groeien. Hier kan ook weer lichte haargroei uit ontstaan.

Verstuur reactie