×

Wat is Mimosa Hostilis en welke positieve gezondheidseffecten heeft het?

Psychoactive ayahuasca drink.

Wat is Mimosa Hostilis en welke positieve gezondheidseffecten heeft het?

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen geïnteresseerd in de genezende kracht van de natuur. Sjamanisme wordt steeds belangrijker en mensen willen meer over spirituele geneeswijzen leren. Het blijkt namelijk dat sommige mensen hier baat bij hebben en dat is vooral erg mooi om te zien. Wil je meer over alternatieve geneeskunde weten? Dan heb je geluk want in deze blog staat Mimosa Hostilis centraal. Je leest wat Mimosa Hostilis precies is en welke voordelen er aan het gebruik van dit kruid zitten.

Maak kennis met Mimosa Hostilis

Mimosa Hostilis staat onder nog veel meer namen bekend, zoals Jurema Preta en Mimosa Tenuiflora. Het gaat om een etnobotanisch kruid wat je uit de wortel van de plant kunt halen. De struik groeit vooral in Zuid-Amerika en wordt in Brazilië en Mexico al jarenlang gebruikt tijdens verschillende soorten ceremonies. Vroeger zetten de Maya’s de wortel van de Mimosa struik al in om huidletsel te laten herstellen. Het is dan ook niet gek dat de betekenis van de naam ‘De boom van de huid’ is. In 1984 gebruikte zelfs het Rode Kruis dit kruid voor de behandeling van brandwonden na een vervelende gasexplosie. De wetenschap heeft zich nog niet op de werking van Mimosa gefocust, maar degene die ermee werken zijn blij met de resultaten die het voor je huid boekt.

Alle voordelen van Mimosa Hostilis op een rijtje

In Zuid-Amerika wordt Mimosa Hostilis vooral ingezet om acne en rimpels tegen te gaan. Verder zou het zelfs striae en pigmentvlekken op de huid verminderen. Anderen gebruiken het juist weer om roos in het haar tegen te gaan en om de haargroei te bevorderen. Zoals je merkt, kun je Mimosa Hostilis voor verschillende kwaaltjes inzetten. Sommige cosmeticabedrijven hebben er al voor gekozen om de Mimosa Hostilis in hun huidverzorgende producten te gebruiken.

Wist je dat Mimosa Hostilis verder een natuurlijke manier voor het verven van stoffen is? Je kunt er stoffen een prachtige gele of juist meer rood uitziende kleur mee geven. Vroeger was het decoreren van je kleding al belangrijk, omdat dit aangaf hoe welgesteld je was of tot welke stam je behoorde. Mimosa Hostilis wordt vooral ingezet om stoffen en bont te verven. Het hangt van de soorten textiel en de concentratie van de Mimosa Hostilis af, hoe donker de kleur wordt. Op die manier kun je zelf de juiste balans zoeken, zodat je de kleur kunt maken waar je het meest gelukkig van wordt.

Verstuur reactie