×

De voordelen en nadelen van een maaltijdbox

Voordelen en nadelen van een maaltijdbox

De voordelen en nadelen van een maaltijdbox

Je hebt vast wel eens een advertentie voorbij zien komen met een aanbieding voor een maaltijdbox. Er zijn dan ook veel mensen die daar gebruik van maken. Een deel daarvan stopt na de proefperiode en een ander zweert erbij en sluit een abonnement af. Kom je in de verleiding om ook eens een maaltijdbox te proberen? Overweeg dan goed de voordelen en nadelen van een maaltijdbox als je daar een abonnement op wilt afsluiten. Bekijk de voordelen en nadelen van een maaltijdbox maar eens, zodat je een juiste keuze maakt.

Voordelen van een maaltijdbox

Een groot voordeel van de maaltijdbox is dat je niet zelf hoeft na te denken over wat je nu weer gaat eten. Dit betekent niet dat er geen keuze is, want er zijn meerdere recepten en zelfs maaltijdsoorten naar voorkeur samen te stellen. Je wensen zijn bovendien iedere week weer aan te passen, zoals van familiegerechten naar caloriebewuste gerechten of snelle gerechten. Een ander voordeel is dat je de maaltijdbox thuisbezorgd krijgt. Je hoeft voor gezond avondeten dus de deur niet meer uit naar de supermarkt en de recepten zijn gemakkelijk te volgen. 

Maaltijdboxen zijn altijd zo samengesteld op een manier dat je de mogelijkheid hebt om vers te koken. Daarbij verspil je niets, want de hoeveelheid is afgestemd op het aantal personen. Maaltijdboxen zijn verder niet alleen gericht op het avondeten. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een broodbox voor de lunch of een ontbijtbox te bestellen. Daarnaast zijn er speciale groenteboxen, vleesboxen, fruitboxen en zelfs wijnboxen verkrijgbaar.

 • Kant-en-klare recepten
 • Gezonde maaltijden
 • Tijd besparen
 • Afgestemd op voorkeuren
 • Koken met verse ingrediënten
 • Voorkomt voedselverspilling

Nadelen van een maaltijdbox

Er zijn veel voordelen op te sommen voor het gebruikmaken van een maaltijdbox, maar er zijn zeker ook nadelen. De keuze voor gerechten is veel beperkter dan wanneer je zelf naar de supermarkt gaat of online boodschappen bestelt. Een ander nadeel is dat er sprake is van een abonnement en het tijdstip van bezorging komt niet altijd met je voorkeur overeen. De kosten van maaltijdboxen zijn in verhouding ook hoger dan wanneer je zelf de vrijheid hebt om keuzes te maken. 

Het komt ook voor dat de beschikbare recepten en ingrediënten niet helemaal naar je smaak zijn. Of niet naar ieders smaak, zoals van je partner of van je kinderen. Komt er een keer iemand onverwachts langs voor het avondeten? In dat geval is de inhoud van de maaltijdbox niet voldoende om een extra mond te voeden. De inhoud is namelijk op het aantal geselecteerde personen afgestemd. Ben je een grote eter? Dan kan je hierdoor eveneens pech hebben. Verder is er het nadeel dat je voor de hele week al bepaalt wat je gaat eten. Het is dan jammer als je net zin hebt in wat anders wat niet in de maaltijdbox zit.

 • Minder keuze dan in de supermarkt
 • Thuisblijven voor bezorging
 • Hogere kosten
 • Niet alle recepten vallen in de smaak
 • Uitgekiende porties per persoon
 • Vooraf bepalen waar je zin in hebt

Wel of geen maaltijdbox?

Je ziet wat de voordelen en nadelen van een maaltijdbox zijn en kan nu beslissen of het wel of niet wat voor je is. Ben je nog aan het twijfelen? In dat geval is het altijd mogelijk om van een aanbieding gebruik te maken. Je ervaart dan in de praktijk hoe het is en wellicht wegen de voordelen voor jou op tegen de nadelen. Bovendien heb je ook altijd de mogelijkheid om meerdere maaltijdboxen met elkaar te vergelijken, zoals de maaltijdboxen van Uitgekookt. Dat kan vooraf, maar ook door opeenvolgend bij meerdere aanbieders van een aanbieding te profiteren. Je selecteert dan uiteindelijk de aanbieder die de voor jou ideale maaltijdbox beschikbaar heeft.

Verstuur reactie