×

Voordelen van het keto dieet

Afvallen-fabels

Voordelen van het keto dieet

Niet iedereen is altijd even positief over het keto dieet. Toch heeft het keto dieet vele voordelen. Maar laten we starten bij het begin. Het keto dieet een is een koolhydraatarm dieet. De nadruk ligt op de inname van eiwitten en vetten. Het lichaam haalde eerst zijn energie uit koolhydraten en zal met het keto dieet overschakelen naar energie halen uit vetten en eiwtten. Het lichaam komt in ketose waardoor er ketonen vrijkomen. Hier haal je energie uit en hierdoor zal jouw lichaam meer gaan verbranden en dus ook afvallen. Maar is meer dan alleen afvallen. Er zijn nog meer voordelen aan het keto dieet.

Minder hongergevoel en makkelijk afvallen

Het klinkt voor velen onmogelijk; afvallen zonder hongergevoel. Toch is dit het grootste voordeel van het keto dieet. Omdat je lichaam op zoek moet naar een andere energiebron, namelijk vetten, gaat lichaam daadwerkelijk over op vetverbranding. Dit zorgt voor een effectieve manier van afvallen. Daarnaast verminderd deze vorm van eten jouw hongergevoel. Dit helpt zeker mee om het goed vol te houden. Zo wordt het keto dieet makkelijker om vol te houden dan andere diëten.

Bloedsuikerspiegel blijft laag

Een keto dieet zorgt ervoor dat de bloedsuikerspiegel op een laag niveau blijft. Daarom is een keto dieet effectief voor het behandelen en voorkomen van diabetes. Uit onderzoek is gebleken dat bij diabetes patiënten een verbeterde bloedsuiker niveau hadden en de insuline gevoeligheid verbeterde. Daarnaast daalde het cholesterol niveau en waren ze ook nog eens wat gewicht verloren.

Minder acne

Acne is ontzettend vervelend en veel mensen hebben er last van. Het keto dieet helpt acne te verminderen. Doordat het keto dieet effect heeft op het insulineniveau, verminderd de acne. Daarnaast is er minder weefselschade van acne. Natuurlijk is het keto dieet niet voor elke vorm van acne de oplossing, maar het kan zeker bijdragen. Heb je last van hevige acne? Informeer dan bij een arts naar oplossing.

Behandeling bij ziekte

Het keto dieet werd ingezet bij de behandeling van epilepsie. Daar zijn veel positieve effecten bij gemeten. En doordat de resultaten zo positief waren, zijn onderzoekers ook gaan kijken naar positief effect bij Alzheimer en Parkinsons. Ook hierbij kwamen positieve effecten naar voren zoals vermindering van de symptomen. Ook bij autisme bleek het succesvol. Er werd een mindering gemeten in aanvallen en verbetering sociale- en leervaardigheden. Het dieet heeft dus positieve effect bij bepaalde ziektes.

Fitter oud worden

Oud worden vinden wij allemaal niet leuk, maar het hoort erbij. Hoe ouder je wordt, hoe minder fit en vitaal je bent. Toch kan het keto dieet een verschil maken hierin. Ketosis stabiliseert de hersenen en zorgt ervoor dat je hersenen minder snel verouderen. Je voelt dus niet alleen energieker door het dieet, je gaat ook nog eens dingen beter onthouden!

Zijn er dan echt geen nadelen?

Er zijn zeker ook wel nadelen aan het keto dieet. Maar wanneer je keto effectief inzet en op de juiste wijze kan het veel opleveren dat opweegt tegen de nadelen. Een nadeel is bijvoorbeeld dat je het dieet niet gemakkelijk opstart. Je moet veel nadenken over jouw voedingspatroon aan het begin. Maar wanneer je eenmaal bezig bent, zul je zien dat dit gemakkelijker wordt.

Verstuur reactie